luni, 30 noiembrie 2015

E aceasta tehnologia care va descoperi solutia pentru imortalitate? O companie a anuntat cand va putea sa "readuca persoanele decedate la viata"

O noua companie a anuntat ca va fi capabila sa readuca la viata persoanele care mor.
Compania Humai a anuntat ca vrea sa "reinventeze viata de apoi", urmand sa fie capabila sa readuca persoanele moarte la viata pana in 2045!
Metoda folosita: "vom folosi inteligenta artificiala si nanotehnologia pentru a stoca datele despre cum functioneaza corpul tau" spun acestia. Apoi vor codifica aceste informatii in "mai multe tehnologii senzoriale ce vor fi construite intr-un corp artificial cu creierul persoanei decedate".
Intr-un interviu pentru Popular Science, Josh Bocanegra, CEO-ul si fondatorul Humai, spune: "Dupa moarte vom ingheta creierul folosind tehnologia criogenice. Cand tehnologia va fi dezvoltata complet, vom implanta creierul intr-un corp artificial".
Pe langa faptul ca transplantul creierul nu a avut loc decat in filmele science fiction, o alta problema majora a acestui plan este faptul ca odata ce creierul e inghetat, rar se poate face dezghetarea fara a se pierde cateva capabilitati.
Un exemplu este Michelle Funk, o fata de 2 ani si jumatate care a cazut in parau aproape de Salt Lake City in 1986. Cand a fost descoperita, creierul ei era inactiv - insa dupa cateva ore de suport vital de baza ea a revenit la viata. A fost considerat un miracol medical. Un studiu efectuat insa la 12 ani distanta a descoperit ca Michelle, ajunsa la 14 ani, suferea de probleme locomotoare si pierderi dramatice de memorie.
Iar daca readucerea la viata a persoanelor decedate este ceva la care medicii biologi si cercetatorii lucreaza incontinuu, Bocanegra nu are un trecut in stiinta - se descrie ca un "antreprenor, vizionar in tehnologie si internet marketer" pe site-ul companiei. Inainte de Humai, el a incercat sa creeze LoveRoom, un site de dating care incerca sa faca 2 oameni necunoscuti sa traiasca impreuna timp de o saptamana.
Asadar, ramane de vazut daca este ceva real in acest proiect, o strategie de marketing sau doar o idee SF care nu a fost analizata complet

Un tanar care a piratat filme si softuri a reusit sa scape de pedeapsa! Ce a fost pus sa faca e incredibil VIDEO

Filmuletul postat de el a reusit sa stranga 450.000 de afisari in 5 zile.
Un ceh condamnat pentru ca a descarcat Windows si alte softuri ilegale spune ca va evita sa plateasca amenda de 210.000 de euro daca videoclipul anti-piraterie postat de el va face 200.000 de afisari pe YouTube.
Jakub F. a postat mesajul acum 5 zile si are deja 450.000 de vizualizari.
"A trebuit sa incep acest site pentru ca mi-am petrecut 8 ani distribuind softuri ilegale, si am fost prins", explica el pe pagina web facuta pentru a promova filmul. 
Concret, el ar fi batut palma cu Microsoft, HBO, Sony Music si Twentieth Centry Fox pentru a produce si promova un fel de "mea culpa" pe YouTube, scrie Guardian.
"Eram convins ca sunt prea mic ca sa ma prinda. Si iata ca, intr-un final, au ajuns la mine", spune el.
Jakub a primit si o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare.
Informatia privind amenda este confirmata de BSA. Aceasta a declarat ca Jakub va plati "o mica" parte din pagubele pe care le-a produs in cazul in care isi atinge tinta. Si si-a atins-o

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Tehnologia care revolutioneaza modul in care intram pe internet la viteze de 100 de ori mari mari ca prin Wi-Fi! Cum vei avea acces cu ajutorul becului

Tehnologia Li-Fi a fost testata pentru prima data in afara laboratorului.
Li-Fi, tehnologia inventata de catre Harald Haas de la Universitatea din Edinburgh in 2011, foloseste comunicarea prin lumina vizibila (VLC) si este, practic, un mod avansat de cod Morse: un LED clipeste la viteze ce nu pot fi percepute de ochiul uman si este folosit pentru a scrie si transmite informatii in cod binar.
Pentru prima data, saptamana aceasta, tehnologia a fost testata in afara laboratorului si s-a descoperit ca pot fi transmise date la viteza de 1GB pe secunda, ceea ce inseamna de 100 de ori mai rapid decat Wi-Fi-ul. Cu alte cuvinte, aceasta tehnologie are potentialul de a schimba modul in care folosim internetul
"Lucram la niste piloturi pentru proiecte in industrii diferite unde poate fi utilizata tehnologia VLC (visible light communication)" a declarat Deepak Solanki, CEO-ul al companiei estoniene de tech, Velmenni.
Un alt avantaj al tehnologiei Li-Fi este securitatea. Folosind lumina, conectarea nu se poate face decat din camera in care se afla dispozitivul ceea ce ofera o securitate mai mare. In plus, exista mai putine interferente cu alte device-uri.
Va mai dura pana cand tehnologia Li-Fi va deveni metoda standard de transmitere a datelor, in primul rand pentru ca birourile nu sunt create pentru asta. Inventatorul Li-Fi, Harald Haas, spune insa ca isi imagineaza o lume unde toata lumea are acces la internet prin LED-urile ce au un microcip. Tehnologia Li-Fi a fost testata in birouri si medii industriale in Tallin, Estonia